Dva obraza. En tukaj in zdaj, razkošen in speven, drugi, mračen in onkraj vsega.

Sam Shackleton ima v svetu dubstepa prepoznaven glas. V svojo glasbeno vizijo vpleta temna prostranstva, eksotična tolkala, glasovne koščke raznih eksotičnih sredin in morilske nizkotonce, ob katerih posrani laptop zvočniki spustijo dušo. Okvirje svoje glasbe je opredelil na leta 2007 izdani kompilaciji Skull Disco, lani decembra pa je za znano serijo Fabric naredil miks. Za Fabric 55 je Shackleton zmiksal in preuredil lastne komade; nastal je izjemno dinamičen miks, v katerem slišimo vse njegove ključne elemente: elektronsko šumenje in kapljanje ter razne orientalske koščke (tolkala in glasovi), ki dajejo glasbi eksotično dimenzijo in ezoteričnost. Aja, in nizkotonce, ki jim je potrebno privoščiti dober vufer. Deeeeeep. Onkraj dubstepa, zelo onkraj.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda

Sepalcure je ameriški duet, ki ga sestavljata Travis Stewart in Praveen Sharma. Projekt domuje pri založbi Hotflush Recordings, specialistki za dubsteperske zvoke, ki je lani med drugim izdala prvenca Scube (Triangulation) in Mount Kimbieja (Crooks & Lovers). Sepalcure delata dubstep, a se njuno dete ne valja na umazanih ulicah londonskega predmestja, ampak se sveti s čisto produkcijo in vrti v lokalnem hip diskaču. Duet je ohranil prepoznavne beate, dodal bleščeče sintije, nežne kitarske semple in glasovne koščke, ki spominjajo na house himne iz začetka devetdesetih. Prijetno in sladko zazibano, s podaljškom v soul in techno. Lani je pri založbi izšel Love Pressure EP, letos Fleur EP, oba pa napovedujeta, da bi njun prvenec moral biti, ja, super.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. cyco, dne 16.03.2011 12:42
  cyco

  Thx!!!

 2. Looking for the perfect beat!? : Alles wird Muzak. Alle werden gleich., dne 1.09.2011 21:30

  [...] Stewart, polovica na mojem blogu že omenjenih Sepalcure, na svojem albumu odkriva možnosti spojitve R&B-ja, “karkoli-že-stepa”, [...]

 3. poravnava odškodnina, dne 2.02.2015 11:35

  To je to ,.. !

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv