V dveh lanskoletnih objavah (prvi del, drugi del) sem predstavil svoje glasbeno leto 2009, a se že med sestavljanjem zavedal, da seznam ne bo popoln.  Ne mine namreč teden, da ne bi naletel na kakšen zanimiv album z letnico ‘09; tri (Forest Fire, Julianno Barwick in Fox Bat Strategy) sem letos že predstavil, ostalim pa nekaj besed namenjam spodaj.

Oneohtrix Point Never – Rifts

Na dvojnem Riftsu so zbrani vsi albumi ameriškega producenta Daniela Lopatina, ki s svojo”sinti glasbo” krmari med jarrovskim/80’s kičem ter minimal/drone šolo. Toplo, minimalistično in nostalgično.

YouTube slika preogleda

Broadcast and The Focus Group – Broadcast & The Focus Group Investigate Witch Cults of the Radio Age

Psihadelični trip leta. 23 kratkih, večinoma instrumentalnih zapisov, ki so prežeti s sončno psihadelijo šestdesetih, raznimi okoljskimi zvoki (zvonenje telefona, šumenje reke, loputanje vrat), opranim in nejasnim vokalom ter obilico bizarnih efektov. Haunting in trippy.

YouTube slika preogleda

Radian – Chimeric

Avstrijski trio nadaljuje s seciranjem svojega zvočnega mikrokozmosa, sestavljenega iz čvrstih ritmov, jazzovskih odtenkov ter elektronskega šumenja. Minimalistično in eksperimentalno. Slušalke obvezne!

YouTube slika preogleda

King Midas Sound – Waiting For You

Že dolgo se v počasnih ritmih ni skrivalo toliko nelagodja ter napetosti. Kevin Martin, ki je v preteklosti že rohnel s projekti kot je Techno Animal ali rušil plesišča z mehaničnim dancehallom (The Bug), s King Midas Soundom osvežuje umetnost počasnega in neprijetnega – triphopičnega, in ga razširja z nizkimi basi dubstepa in plesnim dancehallom. Urbano.

YouTube slika preogleda

Ben Frost – By The Throat

Brezkompromisnost leta. By The Throat je konkreten zvočni napad z zrnastim nojzem in morilskimi nizkimi frekvencami. Zvok sproža slike, slike pa željo po filmu, ki ne bo nikoli posnet. Atmosferično in creepy.

YouTube slika preogleda

Lusine – A Certain Distance

“Najlepši” elektronski pop zadnjih nekaj let. Melodičen, sladek in neškodljiv. Za ples med lastnimi štirimi stenami ali za čilanje in sanjarjenje – predvsem pa za vsakodnevni nasmeh.

YouTube slika preogleda

Volcano Choir – Unmap

Spokojen tok zvoka, ki vsebuje drobce folka in ruralne sentimente. Glasba, ki očara s svojo zasanjanostjo in neoprijemljivostjo. Melodično in (obredno) vzneseno.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv