Zlati časi disko glasbe so sicer že dolgo mimo, a nekatere pesmi kot je npr. Yes sir, I can Boogie še vedno priplavajo na površje. Duo Baccara sta sestavljali Španki Mayte Mateos in Maria Mendiola, prej omenjeni Yes sir, I can Boogie pa je bil njun prvi in obenem tudi največji hit. Med letoma 1977 in 1980 sta izdali štiri albume, a razen pesmi Sorry I am a Lady ter nastopa na Eurosongu leta 1978, večjih uspehov ni bilo.

Yes sir, I can Boogie je simpatičen disko komadič, brhki španki pa s svojim vzdihovanjem, disco bunny videzom ter naivno-privlačno naglašeno angleščino v kot pospravita tudi konkurenco s Švedske. Frida in Anna? Mayte in Maria!

YouTube slika preogleda

Leta 2003 je angleška skupina Goldfrapp naredila svojo različico pesmi Yes sir, I can Boogie. Pridušena erotika je tokrat vklenjena v strog metallic okvir in robotizirana. Pesem ni tako fluidna kot original; nevrotično se zvira ter ustvarja napetost drugačne vrste. Skupina razbije melodičnost in spevnost originala ter iz njega naredi hladno in zadržano pošast pod katero prekipeva.

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv