Pred 20 leti je svoja vrata prvič odprl popularni ljubljanski Klub K4. V tem času se je v njem ustalilo veliko glasbenih zvrsti, že zelo zgodaj pa se je na programu znašla tudi  elektronska glasba v vseh svojih vznemirljivih odtenkih. Pod streho kluba so tako dobili mesto monotoni ritmi housa in techna kot tudi lomljeni ritmi drum&bassa in hip-hopa. Pred leti je klub naredil pomemben korak pri spodbujanje elektronske produkcije pri nas. Leta 2007 je izšla zbirka K4 Format 07 na kateri se je predstavilo 13 slovenskih izvajalcev s širokim naborom stilov in kopico zanimivih zvočnih idej. Letos pa je izšel že drugi del, letu izida primerno naslovljen kot K4 Format 09.

Format 09 je do vrha napolnjen s kar 20 komadi, med katerimi bo vsak našel nekaj zase. Ljubitelji poskočni ritmov bodo uživali ob Dpeku ali Housemousu, čilalo pa se bo lahko pri Šuljotu. Za zverižene ritme in melodično kitaro poskrbita Danaja & Pero, prijeten večerni elektropop pa prispeva Deep Floyd. Med zvočno bolj ambiciozne izdelke spada Bondage, eksplozivna zmes hitrih elektronskih ritmov BeatMytha ter odrezavih vokalov N’toka. Pri Smoothu in Nomu težko spregledamo, da poslušata Prodigyje oziroma Aphex Twina, Bownr pa prikliče v spomin zgodnje Autechre.

Kompilacija K4 Format 09 uspešno nadaljuje svoje poslanstvo spodbujanja elektronske glasbe pri nas. Zbirka kljub svoji izredni dolžini (77 minut) dobro teče in vsebuje minimalno število »počasnih« delov. Je dober in predvsem pester pregled trenutnega elektronskega ustvarjanja, a mislim, da bo elektronska zlata medalja letos pri nas pripadala sosedom New Wave Syria, ki imajo trenutno najbolj moderen in up to date zvok.

 • Share/Bookmark

Komentarji2 komentarjev

 1. klik, dne 5.08.2009 14:44

  New wave syria moderen zvok? Kot da bi poslušal kakšen MIDI na soundblasterju iz 90-ih :)

 2. Middle Man, dne 5.08.2009 14:47
  Middle Man

  K4 je bil moj prvi “disko” v katerega sem začel zahat cca 12 let nazaj.

  Moderna varijanta se mi ne dopade preveč ampak bi bilo mogoče it fajn spet kej pogledat.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv