Dr. Hexen in Mr. Brutal sta dobra štiri leta ždela v svojem zvočnem laboratoriju, vmes v sklopu Klubskega maratona koncertirala po Sloveniji, letos pa pod okriljem založbe God Bless this Mess končno izdala prvenec.

Think of me as a Friend je sestavljen iz 14 napadov, ki jih odlikuje izredna brezkompromisnost ter radikalna zvočna identiteta. Duo katarzično nabija, vijači ter spušča strupen noiz, predvsem pa podira poslušalčeve predstave o strukturi in melodiji. Hexna sicer zaenkrat predvsem še cefrata ter cepita zvok na prafaktorje, a mestoma iz pogorišča konvencij tudi že izpeljujeta nove zvočne perspektive. Zanimivo, v bistvu sta najboljša, ko napetost dovajata počasi in ko ne stavita samo na trušč in šok. Težko ju je popredalčkati, a mislim, da bi jih zaradi nenadnih zvočnih preobratov ter divjih prefiltiranih vokalov z veseljem posvojili pri Pattonovem Ipecacu.

Think of me  as a Friend je eden izmed pomembnejših letošnjih izdelkov in upam, da bomo tale hexenšus kmalu tudi videli v živo – mogoče pa že konec aprila skupaj z Black Dice?

  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. lUKA.V, dne 7.04.2009 08:55

    Danes menda igrata v Rogu

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv