Ta vikend je bil čas za (že tretji) obisk Roštiljade v Leskovcu. Lani in predlani je to bila še čisto navadna Roštiljada, letos pa je pridobila simpatično-pompozen naziv: Svetski festival roštilja.

Izbor dobrot

In kaj se tam dogaja? Hodiš od stojnice do stojnice in ješ dobrote, ki jih pripravijo majstori roštilja iz cele Srbije. Bela vješalica, dimljena vješalica, punjeni čvap, gurmanska pleskavica itd.

Še kaj? Niti ne. Ješ, piješ kavo in počivaš, nekje vmes pa poslušaš trubače, cigane ali sintetizirano melanholijo. In to cel vikend. V programu pa je tudi karneval, katerega se udeleži tako lokalno karate društvo kot tudi Bolgarska etno skupina.

Hrana je bila seveda super, vročina pa neznosna. Tiste orjaške 500 gramske pleskavice pa me bodo nekaj časa še morile v spanju.

Ne, majice »Rođen da gazduje« nisem kupil.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. Marko Jenšterle, dne 10.09.2008 13:12
  Marko Jenšterle

  Joj, a tudi to obstaja! Super festival. Pred davnimi leti sem z vlakom čez noč iz Ljubljane potoval v Sarajevo (v drugem razredu!), tam cel dan jedel čevape in se zvečer na enak način vrnil.

 2. Anna, dne 10.09.2008 13:27

  Zelo poznan festival, da…podobno kot v Guči, le da je več raznolikega mesa. Baje je ta boljši od festivala trub…torej ga je treba obiskat :)

  Leskovačka čudesa od mesa so poznana …celo en v Lj dela pleskavice iz Leskovačkega mesa… vprašanje seveda, če je pravo :P

 3. borste, dne 10.09.2008 13:40

  Ravno prejšnji teden sem bil blizu Leskovca, službeno. So mi priporočali obisk roštiljade, a sem delal cele dneve, jedo pa sem tako trikrat na dan polnomastno hrano (enkrat celo pleskavico za zajtrk). Ja, leskovački roštilj je dbest v bivši jugi. Najbolj mi je žal, da nisem poskusil gurmanske pleskavice. Pa bo še prilika.

 4. bostopor, dne 11.09.2008 21:05
  bostopor

  Vidim, da si se spet zabaval s preizkušanjem tebi dobro znanih specialitet ;) Sigurno te en lep čas ne bo mikalo k našim kioskom s hitro hrano :D

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv