Hrvaška skupina The Orange Strips je po dobrih 5 letih delovanja in koncertiranja končno izdala svoj prvenec Follow LP. Na albumu se nahaja 12 komadov, ki so pripravljeni – če citiram eno izmed recenzij iz PR-a – na export.

In kakodane. Skupina je zelo dobro naštudirala vse poglavitne elemente, ki dandanes v rock mainstreamu kaj pomenijo: melanholično in zasanjano vzdušje, s poudarkom na vznesenih zvočnih in vokalnih izbruhih.

Recimo, da je oblikovno vse na mestu, a zaplete se pri vsebini. Melodije so neizrazite in tudi po večkratnem poslušanju nekako ne najdejo poti do dolgoročnega spomina. Drug problem sta vzdušje, ki ostaja bolj ali manj isto čez cel album ter preveč monoton vokal, ki pritegne premalo pozornosti. Na splošno je za album značilna medlost, ki kot megla prekriva celoto in zaradi katere je težko izpostaviti posamezne zapise. Skupina je tako dobro prilagojena, da po nobeni lastnosti več ne štrli iz povprečja. Vsak rob je obrušen, vsaka guba poravnana.

Follow LP je (pre)miren in nemoteč izdelek, ki nikakor ne zdrami, ampak ostaja večji del časa v ozadju.

  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. keinikiki, dne 9.09.2008 17:49

    Neizrazitost jih res najbolje opiše. Meni se jih ni ljubilo poslušati več kot enkrat, saj noben komad ni naredil posebnega vtisa.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv