poster1_full.jpg

Če so vam resničnostni šovi tipa Big Brother premalo resnični vam priporočam [REC] – intenzivni ter klavstrofobični hardcore reality šov, kakopak španskega izvora.

Mlada ambiciozna televizijska poročevalka Angela pokriva nočno dogajanje na gasilski postaji in upa, da bosta s kamermanom posnela kaj zanimivega. Končno pride do klica in oba se odpravita snemat rutinsko gasilsko akcijo – reševanje starejše gospe iz stanovanja. Rutinska akcija se sprevrže v kaos – gospa enega izmed reševalcev ugrizne, nakar se blok hermetično zapre in vzpostavi karantena. Resničnostni šov se začne in kar sledi je najbolj napetih 75 minut – seveda brez naknadne montaže – kar jih boste letos doživeli.

Celotno dogajanje v filmu spremljamo iz perspektive Angelinega kamermana, kar pomeni, da vidimo točno to kar vidi on in nič drugega. Kamera je skoraj nonstop v gibanju – se trese, pada, pobira s tal in tako gledalcu nudi ostro in brezkompromisno realnost, ob katerem Blair Witch Project in Cloverfield izgledata tako bledo kot moja stara Guns n` Roses majica.

[REC] je čistokrvna panika in nekaj najboljšega v žanru srhljivk/grozljivk v zadnjih letih. Neizmerni užitek mi kazi le dejstvo, da bodo Američani kmalu posneli remake…

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv