beckhl2l_aa240_.jpg

Končno! Eden izmed mojih najljubših albumov vseh časov, Beckov Odelay, ki je izšel leta 1996, bo doživel Deluxe tretma. Kaj to pomeni? To pomeni, da ga bodo lepše oblekli, mu prečistili zvok ter dodali še nekatere komade (vsega skupaj 19!), ki jih ni bilo na originalnem albumu. Album bo izšel 29. januarja, vseboval pa bo 2 CD-ja in novo naslovnico (glej zgoraj!).

Na prvem CD-ju se bo nahajalo 14 že znanih komadov (npr.: Devil`s haircut, The new pollution ali Where it`s at), plus trije bonus komadi: Deadweight (iz soundtracka A life less ordinary) ter dva, Inferno in Gold Chains, ki sta nastala na snemanjih za Odelay, a nista bila uvrščena na končno verzijo albuma.

Drugi CD bo vseboval 3 remikse (med drugim Aphex Twin remiks komada Devil`s haircut ter UNKLE remiks komada Where it`s at) in množico B-sideov.

Odelay je eden izmed najboljših albumov vseh časov in predstavlja nekakšen vrhunec eklektičnih in “everything goes” devetdesetih. Na Odelay tako slišimo rock, naslednjo sekundo že folk in country, nato elektro in hip-hop, vseskozi pa originalno in kreativno glasbo, ki poslušalca s svojimi nenadnimi obrati in zasuki, še zdaj, dobrih 11 let po izidu vedno znova preseneča.

  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. trip, dne 18.01.2008 15:17
    trip

    Beck zmaga, tu ni dvoma.
    Dober je med vsemi drugimi stvarmi, ki se jih da stakniti na netu, tisti radio session iz KCRW z Flaming lips. Prvič, da sem poslušal kakšno celo radijsko oddajo (pa čeprav v obliki mp3jev :D )

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv