vangelis.jpg

Letošnje leto bo v imenu Blade Runnerja. Dobili smo The Final Cut, torej končno verzijo filma, kakršno si je zamislil Ridley Scott, pa mu je leta 1982 ni uspelu posneti – pravtako pa bomo dobili celoten soundtrack, ki ga je za film naredil grški komponist Vangelis. Do zdaj je edina uradno dosegljiva verzija bila le tista iz leta 1994, na kateri pa manjkajo nekateri komadi, ki so se v filmu pojavili. Množico bootlegov, ki so se začeli pojavljati vse od izida filma, bo tako končno nadomestil uraden in popoln soundtrack imenovan Blade Runner Trilogy, ki bo vseboval 3 CD-je:

  • na prvem CD-ju se bo nahajala remastered verzija soundtracka, ki je izšel že leta 1994
  • na drugem CD-ju se bodo nahajali vsi ostali komadi iz filma, ki še nikoli niso izšli na nobeni uradni izdaji (razen seveda na raznih bootlegih)
  • na tretjem CD-ju pa se bodo nahajali čisto novi komadi, ki jih je Vangelis naredil za 25. obletnico filma

Vangelisov Blade Runner je eden izmed najboljših (in najlepših) soundtrackov vseh časov. Krasijo ga mogočni synthi zvoki, brez katerih bi bil film le pol tako dober.

  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. Alles wird Muzak. Alle werden gleich. » Eh Vangelis, zakaj? oziroma Blade Runner Trilogy - 25th Anniversery Edition - Epilog, dne 21.12.2007 11:00

    [...] kratkim sem objavil novico, da bo končno izšla popolna verzija soudtracka filma Blade Runner. A sem se motil… Glede na [...]

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv