Flying Lotus – Cosmogramma


Flying Lotus se je že s prejšnjim albumom Los Angeles nagnil daleč skozi okno in ustvaril vznemirljive eklektične inštrumentale, ki so črpali iz jazza, soula, elektronike ter seveda hip-hopa. S Cosmogrammo je stopil še korak naprej, povečal razpon vplivov, zmanjšal število beatov in tako v duhu Sun-Raja in Alice Coltrane ustvaril brezmejen in transcendenten glasbeni svet, ki očara in navduši.

YouTube slika preogleda

Lorn – Lorn


Lorn se na prvencu vrača k osnovam. V iskanju perfect beata se obrača na težke sekvence in minimalizem. Njegovi komadi so preprosti, a zelo izrazni. Pripovedujejo mračne zgodbe in ustvarjajo cinematoskospsko vzdušje. Filmsko!

YouTube slika preogleda

Jules Chaz – Toppings


Dostopnost do glasbenega softvera je dvorezen meč. Po eni strani se lahko vsak glasbeno izraža in objavlja posnetke na internetu, po drugi strani pa to za poslušalca pomeni prebijanje skozi nepregledno množico povprečnih in podpovprečnih stvaritev, ki zastirajo pogled na “bisere”. Jules Chaz je eden izmed takih biserov; mladi mož se na prvencu suvereno sprehodi skozi različne svetove lomljenja beatov. Album Toppings vsebuje neobrušene in eklektične poskočnice, polnjene s sempli ter prelite s privlačnim DIY leskom.

YouTube slika preogleda

Onra – Long Distance


Onra je francoski beatmaker in zanimiv tič. Za svoj prvi album Chinoiseries je odpotoval v Vietnam, si tam nabral starih vinilk ter iz njih naredil eksotične hip-hop inštrumentale. Za drugi album pa se je vrnil v osemdeseta. Long Distance sveti z modrimi neonkami, kičastimi sintiji in arhaičnimi sempli, a zveni vseeno zelo sveže. French chic.

YouTube slika preogleda

TOKiMONSTA – Midnight Menu


Midnight Menu je podpisala Jennifer Lee, ena izmed maloštevilnih pripadnic ženskega spola v svetu lomljenih beatov. TOKiMONSTA je glasbeno odprta in kaže veselje do risanja z večimi barvami hkrati. To jo postavlja na kreativno področje blizu Flying Lotusa, a tam, kjer slednji ambiciozno reže in prestopa meje, Jennifer poležava, boža in se predaja plesišču. Subtilno.

YouTube slika preogleda

Mount Kimbie – Crooks & Lovers


Okej, še malo pa bomo izgubili pregled nad čedalje bolj razvejanim dubstepom. Podzvrsti je veliko in verjetno bomo kmalu strašili s pojmi kot je post-dubstep. Mount Kimbie so daleč od mračnega Burialovega uličnega pohajkovanja, še najbolje pa sedejo v domači dnevni sobi. Poslušalcu prijazni, z občasnimi ostrimi robovi.

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. carpensky, dne 10.12.2010 13:27

  Že prejšnje leto si me seznanil z poslušanja vrednim materialom, letos ponovno. Hvala!

 2. mgerencer, dne 10.12.2010 17:23

  Lepo. Upam, da boš tudi v naslednjih delih našel kaj zase.

 3. Nidurun, dne 16.12.2010 14:13

  tale mount kimble me že nekaj časa kompka, pa ga še nisem preveril. očitno je čas.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv