Zbira se soundtrack tega poletja.

Seefeel je skupina, ki izhaja iz plodne angleške elektronske scene, ki je vznemirjala na začetku devetdesetih. To so bila leta in imena, ob katerih mi še dandanes postane toplo pri srcu! Plesni Meat Beat Manifesto, LFO, Underworld in 808 State, psihadelični The Orb, Orbital in The Future Sound of London, skrivnostni The KLF, ambientalni Global Communication ter abstraktni Autechre in Aphex Twin. Nekaj jih je pokukalo v mainstream (npr. Adamski in The Shamen), nekateri pa so čez nekaj let pristali med “ta res velikimi” (npr. The Chemical Brothers in The Prodigy).

Seefel so bili nekje na meji, na večih bojiščih hkrati: plesni, a že skoraj preveč eksperimentalni; privlačne barve, a težko otipljivi, mestoma abstraktno zasanjani; elektronski, a vseeno z dovolj prostora tudi za “strune”; včasih “rockovsko ambientalni”, a pri tem zelo minimalistični, počasni – triphopični; zavaljeni, zadubirani in tudi psihadelični. Z več obrazi in nekaj posebnega. Mojstri repeticije, vrtenja, kroženja – loopanja.

Od Plainsonga se ti lahko zvrti; zvoki se v nedogled ponavljajo, privlačen plesni ritem pa kar vabi k miganju. Rejverska repeticija, ki te “odnese”.

Seefel – Plainsong

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark

Komentarji3 komentarjev

 1. pf, dne 15.06.2010 21:03

  superrrrrrrrrrrrr… ;)

 2. Nidurun, dne 18.06.2010 04:51

  Chill Out of The KLF je mogoče največja plata vseh časov in že omemba te skupine, je dovolj, da preizkusim tudii seefel. hehe. opis je vsekakor vznemirljiv. mojstri loopanja, torej. nor sem na loopanje.

 3. mgerencer, dne 18.06.2010 19:49

  The KLF so super, odraščal sem z albumom The White Room.

  Seefeel pa le preveri, pa recimo še skupino Silo in njihov album Alloy.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv