Black Dice so res nepredvidljivi. Najprej so bili zapisani brezkompromisnemu kitarskemu freak outu, nato so odkrivali industrial tone, ki so spominjali na Throbing Gristle, zadnje čase pa se njihovo glasbeno udejstvovanje naslanja na čisto IDM formo.

Včerajšnji koncert je bila učna ura dekonstrukcije vsega zvočnega ter cefranje oprijemališč poslušalčeve zaznave s pomočjo katerih konceptualiziramo pojme kot so melodija, struktura in flow. Bilo je glasno, na trenutke tudi mučno, mučno pa je bilo tudi za skupino, ki jim je tehnika dvakrat zagodla ter jih vrgla iz v bistvu zelo tekočega “seta”. Čeprav se je skupina trudila, da bi nenehno cefrala, je morala občinstvu dati tudi nekaj premora v obliki jasno zaznavnega plesnega groova. V teh redkih trenutkih jasne zaznave smo bili priča pravcatemu industrial tehnu, ki je s svojim neposrednim minimalizmom dodobra razmigal maloštevilno občinstvo. A veselje ni trajalo dolgo, saj je trio svojo zvočno sliko hitro spet usmeril v kolažno noizersko abstraktnost, ki so jo prekinjali razni vokalni sempli ter posneti ritmi. Naporno, a na nek način tudi zelo izzivalno in vznemirljivo.

Po dobri uri je bilo vsega konec. S polno in rahlo bolečo glavo (noiz in slabo ozvočenje je zelo slaba kombinacija!) sem zapustil prizorišče ter sklenil, da dam še enkrat priložnost njihovim post Beaches & Canyons stvaritvam.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. noiz, dne 29.04.2009 20:29
 2. mgerencer, dne 6.05.2009 21:34
  mgerencer

  Tole se pa na videu boljše sliši, kot pa v živo :)

 3. noiz, dne 8.05.2009 18:52

  pa res se bolje sliši kot v živo :)
  še en insert:
  http://www.youtube.com/watch?v=8xPkq8rPiiM

 4. noiz, dne 8.05.2009 18:53

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

 • Arhiv