Končno dobivam tla pod nogami, predvidljivost, ki generira samozavest. Ni mi problem vstati ko je zunaj še tema – je v bistvu kar fajn, samo na prvi šok, ko zazvoni budilka (no, mobitel), se še zaenkrat nisem navadil.

Hvala Moji 1, ki me je spomnila na Magmo, na fenomenalne francoske avant-rockerje, ki zadnje tedne burijo mojo domišljijo in hvala Moji 2, ki je z darilom vplivala na to, da bom mogoče res nehal »brinuti, da ne brinem dovoljno«.

Hvala odličnemu radiu FM4 za še dva albuma leta 2008: Flying Lotus – L.A. in Blaktroniks – Mechanized Soul. Prvi vrača dobro ime založbi Warp in vero, da divja hip-hop sila še živi – pa čeprav “le” v vznemirljivi inštrumentalni eklektiki, ki rovari po glasbenem nezavednem, drugi pa spet odpira poglavje bla(c)k future ideologije, ki so jo zastavili že velikani kot so Sun Ra ali Africa Bambaataa. Mechanized Soul je Black Man-Machine, spet neke vrste hip-hop, prevlečen s soulom in drobci elektronike, a tak, kot če bi priletel iz 25. stoletja.

Hm, hvala še enemu Nemcu, ki mi je pred nosom stegnil boxset Floydov in mi dal tako priložnost, da še enkrat razmislim o tej naložbi, malo manj hvala pa Nemcu 2, ki mi je poslal nefunkcionalen priključek za Mega Drive. Drugače pa je vse kul.

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv