61xrfrq9p0l_sl500_aa240_.jpg41qn7n5q61l_sl500_aa240_.jpg41djc00hsrl_sl500_aa240_.jpg 

Že približno en teden, se spet po dolgem času vrtim okoli imena Super Collider, ki ga sestavljata Christian Vogel in Jamie Lidell. Ja, tisti Lidell, ki zadnja leta izdaja simpatična white soul žvrgolenja, pred kratkim pa je izšel njegov novi album Jim. A pod okriljem projekta Super Colider se vrti čisto druga muzika, ki bo ta teden mojo sobo spremenila v pravi alter disko.

Vogel in Lidell sta do zdaj izdala dva albuma, na katerih slišimo (Head On, 1999; Raw Digits, 2002) zmaličeno in zveriženo funk/soul glasbo, ki po pristopu in zvoku nima veliko skupnega z Lidellovima zadnjima solo izdelkoma. Christian Vogel večinoma poskrbi za abstraktno in bolj plesno usmerjeno elektronsko kuliso, medtem, ko Lidell manično zavija – skupaj pa se več kot učinkovito potikata po kanalih moderne plesne glasbe. Komadi so ohlapno struktururirani, a zvočno zelo kompleksni. Lidellov vokal je skoraj vedno popačen, včasih tudi do neprepoznavnosti – vse z namenom, da karseda najboljše spada v mestoma klavstrofobične elektronske pokrajine.

Head On in Raw Digits je glasba za diskoteke tretjega tisočletja. Pravcati futurističen, spaced out noir-funk, brbotajoč in tik pred vreliščem, na katerega bi še jaz brez zadržkov zaplesal.

Super Collider – Messagesacomin

YouTube slika preogleda

Jim (2008) in Multiply (2005) pa nista edina Liddelova albuma, pred njima je namreč izdal ludost in blaznost imenovano Muddlin Gear (2000). Na tem albumu Liddel malo poje, a zato kot norec seklja ritme in efekte ter jih pošilja po sobanah soula, hrupa in minimalističnega bdenja. Muddlin Gear je ekstremen in kaotičen, poln akrobacij in nenadnih obratov, a vseskozi vznemirljiv in sapo jemajoč elektronski album, ki ga je vredno vsaj enkrat slišati in doživeti.

Jamie Liddel – Daddy`s Car

YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv