Ena izmed mojih najljubših internetnih strani, Stylusmagazine, ki mi je vsakodnevno prinašala sveže recenzije iz glasbenega ter filmskega sveta je 31. okotobra prenehala delovati. Zato so morali seveda že predčasno objaviti lestvico najboljših komadov, albumov, ponovnih izdaj albumov ter filmov leta 2007.

Tu se bom osredotočil le na lestvico najboljših 50-ih albumov leta, ostale zadeve si lahko preberete na njihovi strani, obenem pa tudi priporočam brskanje po njihovem zelo bogatem arhivu.

Lestvica je kot vedno sestavljena iz čistih muh enodnevnic, torej imen, za katere verjetno ne bomo več nikoli slišali, iz nekaterih bolj uveljavljenih imen ter seveda iz prgišča “ta velikih”, ki se jih je letos vlačilo po vseh časopisih. A na splošno je celotna lestvica dokaj nespektakularna, kar kaže, da smo letos (spet) imeli bolj ubogo glasbeno leto. Po pričakovanjih so se med najboljšimi znašli novi Radioheadi (čeprav sem mislil, da bodo uvrščeni še višje), presenetljivo visoko se je znašel tudi dokaj precenjeni The Field, M.I.A. je kul ter zasluženo med najboljšimi, Kanye West je videl tudi že boljše čase, Panda Bear pa je postregel z enim izmed najlepših albumov letošnjega leta. In prvo mesto? Malce presenetljivo – obupno precenjeni LCD Soundsystem.

Na lestvici pogrešam še npr. imena kot so Animal Collective, Beirut, Black Dice ter ene izmed mojih favoritov letos, skupino Alex Delivery, drugače pa se na njej nahaja večina letošnjih pomembnežev ( npr. Patrick Wolf, Low, Menomena, El-P, Of Montreal, Battles, !!!, Caribou, Dälek, Liars, Justice, Arcade Fire idr.). Ne smemo pa seveda pozabiti, da ta lestvica vključuje le albume, ki so izšli do 31. oktobra.

Me zanima kakšno lestvico bo sestavil Pitchfork.

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

  • Arhiv